Scroll Top
matchcare 100 130 km
matchcare 100 130 km

5 tips om ook op je werk van 130 naar 100 km per uur te gaan

‘De maximumsnelheid wordt op alle snelwegen verlaagd naar 100’, luidden de krantenkoppen de afgelopen tijd. Dat betekent dus langer zitten in je stalen bolide en dus eerder weg van huis. Vervelend? Wellicht.

Toch kun je van deze snelheidsvermindering wat leren. Waarom ga jij op het  werk ook niet terug van 130 naar 100 km per uur? Dan hou je het ook langer vol! Hieronder geven we je (+je medewerkers) 5 tips om ook op het werk het gas terug te nemen.

Korte termijn:

  • Doe de smartphone een dagje weg. Van de mensen die bijna de hele dag met de PC of smartphone communiceren geeft maar liefst 45% aan dat het werk-gerelateerde verzuim door dit technologiegebruik kwam.
  • Prioriteer en organiseer. Structuur zorgt voor rust. Gebruik daarom bijvoorbeeld TO DO lijstjes, breng prioriteiten aan en zeg: ‘nee’ als het niet uitkomt.
  • Lunchen? Pak de benenwagen eens! Even de benen strekken levert juist energie op. Bovendien geeft het de tijd om heerlijk het hoofd leeg te maken, of inspiratie op te doen voor de rest van de dag.

Langere termijn:

  • Vind de passie & talenten en gebruik deze. ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’ is een wel bekend gezegde. Zet je talent vaker in tijdens het werken, of maak van je talent je beroep. Benieuwd naar waar jouw talenten en ontwikkelpunten liggen? Meer informatie vind je hier.
  • Zorg voor grip. Wanneer medewerkers grip ervaren over hun loopbaan, kunnen zij betere keuzes maken en ervaren ze een lagere werkdruk en minder werkstress. Zo wordt de keuze om te verzuimen in veel gevallen voorkomen. De toename van stress en burn-out houdt mensen gemiddeld 242 dagen van de werkvloer en kost gemiddeld 60.000 euro. Bijvoorbeeld door onze verzuim aanpak of onze training Persoonlijk Leiderschap krijgen ze meer grip op hun loopbaan.

Contact

Wil je meer informatie over de verzuimbegeleiding van Matchcare? Vul hieronder het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
[gravityform id=”22″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.