4 tips tegen stress
4 tips tegen stress

4 tips tegen stress op het werk

International Panic Day: Het is vandaag de internationale dag van de paniek: Doe daarom vandaag wat rustiger aan en geniet van het leven. Deze dag is bedoeld om even geen stress te hebben en juist niet paniekerig te zijn.
Stress en paniek zijn een grote ‘sta-in-de weg’, om talent te ontwikkelen en een oorzaak van verzuim. 65 procent van alle volwassenen geeft aan dat stress wordt verzaakt door werk. Ook is het ziekte verzuim (onder andere door stress) in de afgelopen 5 jaar met meer dan 50 procent toegekomen. Daarom hier 4 tips tegen stress op het werk:

1. Vind je passie & talenten en gebruik deze

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’ is een wel bekend gezegde. Zet je talent vaker in tijdens het werken, of maak van je talent je beroep. Benieuwd waar jouw talenten en ontwikkel punten liggen? Meer informatie vind je hier.

2. Prioriteer en organiseer

Gebruik bijvoorbeeld TO DO lijstjes, of nog liever: ‘TA DA’ lijstjes om je werkdag te structureren.

3. Goed geformuleerde doelen vormen het halve werk

Loopbaandoelen helpen je richting te geven aan je loopbaan, in plaats van dat deze bepaald wordt door de omgeving of situatie.

4. Neem regie over je loopbaan

Niet alleen weten wat je nu wilt, maar ook waar je over drie jaar wil staan. Iedereen verliest zich af en toe in de waan van de dag. Ambities worden vooruit geschoven of vergeten. Dit zorgt ook voor stress! Zet je ambities op scherp en zorg ervoor dat deze helder op de radar blijven. Bijvoorbeeld met deze training.

Met Matchcare heb je GR!P op het stimuleren van talenten van medewerkers, versterk je team & management en reduceer het verzuim.

Ook interessant voor jou?

Privacy Instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Je kunt hiervoor onze Privacy Verklaring raadplegen. Hieronder kun je je voorkeuren instellen.